Direktlänk till inlägg 4 augusti 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 220 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
2 fasta päron
4 tortillabröd original
½ dl pesto
1 rödlök, hackad eller strimlad
100 g rucola
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala päronen och skär i tunna klyftor.
Lägg bröden i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper.
Bred ut peston.
Lägg päron och rödlök.
Grilla i ugnen i 5-10 minuter tills allt fått fin färg.
Toppa med rucola och servera genast.
Tips!
Rucola ger en fin pepprig smak åt rätter. Skölj och förvara i hushållspapper i kylen så kan den hålla sig lite bättre än om den ligger i påse.
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|