Direktlänk till inlägg 16 augusti 2018
Antal: 25 stycken
Jäsning: 2 - 3 timmar
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Kanelfyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 tsk malen kanel
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten
Vetedeg:
50 g jäst, rumstempererad
500 g mjölk, rumstempererad [5 dl]
1 msk malen kanel
250 g smör
200 g strösocker [2 dl]
1 kg vetemjöl [16,5 dl]
1 tsk salt
Pensling:
1 ägg
ca 1 krm salt
vatten
pärlsocker (till garnering)
Sockerlag:
2 dl vatten
1 dl strösocker
Gör så här:
Kanelfyllning:
Blanda ihop alla ingredienser till kanelfyllningen till en jämn och bredbar smet.
Vetedeg:
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kanel, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet.
Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin på låg hastighet och lite längre om du kör för hand.
Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×40 cm.
Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de sedan på mitten längs med långsidan.
Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln.
Ta en remsa och vira runt fingrarna.
Avsluta med att vika in kanten av remsan under bullen.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök.
Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Pensling:
Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar.
Garnera med pärlsocker.
Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Sockerlag:
Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker.
Blanda tills sockret lösts upp i vattnet.
Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|