Direktlänk till inlägg 13 augusti 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 pilgrimsmusslor
Salt
Peppar
6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
1 röd chilipeppar
200 g shitake svamp eller champinjoner
50 g smör
3 msk japansk soja
2 msk citronsaft
1 tsk riven ingefära
1 kruka koriander
Gör så här:
Skär av nedersta delen på brysselkålen.
Dela kålen i fjärdedelar.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Kärna ur och strimla chilin.
Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili.
Lägg upp på ett fat och håll varmt.
Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja och citronsaft och ingefära.
Häll det över svampen.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna.
Stek dem ca 2 minuter per sida i lite smör i en het panna.
Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering.
Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|