Alla inlägg under augusti 2019

Av Maria - 1 augusti 2019 09:45

Antal: 8-12 muffins, beroende på formarnas storlek

Ugn: 200 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

125 g smör

2 dl mjölk

1 ägg

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

4½ vetemjöl

3 tsk bakpulver

Ca 8 krossade mariannekarameller


Tryffelkräm:

200 g mörk mintchoklad

200 g cream cheese

Ev. några drppar pepparmyntsolja för intesivare smak


Gör så här:

Smält smöret, häll i den kalla mjölken och dra från värmen.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

Häll den ljumma smörblandningen i äggvispet.

Tillsätt de torra ingredienserna och rör bara precis så att allt blandat sig.

Fyll pappersformar till 2/3 med smet, ställ dem i en muffinsplåt eller använd dubbla formar.

Strö tlite karamellkross överst i varje form innan gräddningen.

Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter, beroende på muffinsformarnas storlek.

Känn efter med en provsticka, de är klara när stickan inte blir kladdig.

Ta upp dem ur plåten och ställ dem att svalna på ett galler.


Tryffelkräm:

Smält chokladen i en skål över vattenbad.

När den är helt smält ta skålen från värmen och vispa i cream cheese.

Vispa tills alla klumpar löst sig och det är en jämn kräm.

Tillsätt ev. pepparmyntsolja efter smak.

Låt svalna och stelna något.

Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsarna och dekorera.

Av Maria - 1 augusti 2019 06:15

Antal: 10 portioner


Ingredienser:

Med cocktailtomater:
250 g cocktailtomater
0.5 krm svartpeppar
0.5 krm socker
125 g mozzarella
1 dl basilikablad
1 krm salt


Med krabbmousse:
340 g salladskrabba på burk
1 dl färskost
2 msk finhackad röd lök
2 msk finhackad gräslök
0.5 krm kajennpeppar
0.5 krm vitpeppar
1 st tunt skivad baguette
1 krm salt

 

Gör så här:

Med cocktailtomater:
Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite.

Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan.

Fäst med i en cocktailpinne.

Med krabbmousse: 
Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr.

Blanda den sedan med resten av ingredienserna.

Forma små bollar och lägg på brödskivorna.

Garnera med gräslök.

Av Maria - 1 augusti 2019 05:45

Antal: 8 stycken


Ingredienser:

1.5 dl vispgrädde
1.5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
skållade, urkärnade, tärnade tomater
250 g brie
50 g rostade, hackade valnötter
4 msk olivolja
1 krm salt

 

Gör så här:

Vispa grädden tjock.

Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet.

Låt svälla i minst 15 minuter.



Vänd ner grädden.

Tärna tomaterna.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna.

Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över.

Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards