Alla inlägg under augusti 2019
Antal: 8-12 muffins, beroende på formarnas storlek
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
125 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4½ vetemjöl
3 tsk bakpulver
Ca 8 krossade mariannekarameller
Tryffelkräm:
200 g mörk mintchoklad
200 g cream cheese
Ev. några drppar pepparmyntsolja för intesivare smak
Gör så här:
Smält smöret, häll i den kalla mjölken och dra från värmen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Häll den ljumma smörblandningen i äggvispet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör bara precis så att allt blandat sig.
Fyll pappersformar till 2/3 med smet, ställ dem i en muffinsplåt eller använd dubbla formar.
Strö tlite karamellkross överst i varje form innan gräddningen.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter, beroende på muffinsformarnas storlek.
Känn efter med en provsticka, de är klara när stickan inte blir kladdig.
Ta upp dem ur plåten och ställ dem att svalna på ett galler.
Tryffelkräm:
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
När den är helt smält ta skålen från värmen och vispa i cream cheese.
Vispa tills alla klumpar löst sig och det är en jämn kräm.
Tillsätt ev. pepparmyntsolja efter smak.
Låt svalna och stelna något.
Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsarna och dekorera.
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
Med cocktailtomater:
250 g cocktailtomater
0.5 krm svartpeppar
0.5 krm socker
125 g mozzarella
1 dl basilikablad
1 krm salt
Med krabbmousse:
340 g salladskrabba på burk
1 dl färskost
2 msk finhackad röd lök
2 msk finhackad gräslök
0.5 krm kajennpeppar
0.5 krm vitpeppar
1 st tunt skivad baguette
1 krm salt
Gör så här:
Med cocktailtomater:
Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite.
Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan.
Fäst med i en cocktailpinne.
Med krabbmousse:
Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr.
Blanda den sedan med resten av ingredienserna.
Forma små bollar och lägg på brödskivorna.
Garnera med gräslök.
Antal: 8 stycken
Ingredienser:
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
250 g brie
50 g rostade, hackade valnötter
4 msk olivolja
1 krm salt
Gör så här:
Vispa grädden tjock.
Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet.
Låt svälla i minst 15 minuter.
Vänd ner grädden.
Tärna tomaterna.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna.
Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över.
Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|