Direktlänk till inlägg 3 september 2020
Mängd: ca 7½ dl
Ingredienser:
1 liter kantareller (300 g)
3 dl ättikssprit (12 %)
5 dl strösocker (450 g)
1 bit ingefära (40 g)
1 kanelstång
½ tsk vitpepparkorn
½ tsk kryddpepparkorn
5 kryddnejlikor
Gör så här:
Rensa svampen.
Blanda ättika och socker i en kastrull.
Koka upp och sjud 2-3 minuter, tills sockret lösts upp.
Skala och skiva ingefäran.
Blanda ner svamp och kryddor i lagen.
Sjud under lock ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Häll kantarellerna tillsammans med lagen i varma, väl rengjorda burkar och förslut med tättslutande lock.
Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in dem i kylen.
Svampen är klar att ätas efter ca 1 dygn.
Servera de syltade kantreller i stället för pickles, syltlök eller ättiksgurka till kött eller fågel.
Svampen håller ca 3 månader i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|