Direktlänk till inlägg 4 september 2020
Ingredienser:
400-500 g fiskskrov, fiskhuvud utan gälar, fiskfenor och skinn
1 liter fiskbuljong eller vatten
½ palsternacka
1 liten bit rotselleri (ca 25 g)
1 bit purjolök (ca 10 cm)
1-2 persiljekvistar
Ev 1 bit skal av citron
Ev 2-3 dl torrt vitt vin
Gör så här:
Skölj skrov och fiskrens mycket väl i kallt vatten.
Lägg i en gryta och häll på vatten.
Lägg i ansade och finskurna rotsaker och lök.
Lägg också i persiljekvistar och eventuellt citronskal.
Den som önskar kan också tillsätta lite vitt vin.
Koka upp och skumma väl.
Koka i 15-20 minuter under lock.
Sila buljongen och fortsätt att koka den i rengjord gryta tills den fått en kraftig smak.
Kyl fonden snabbt om den inte genast ska användas.
Fonden kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar.
I frysen 2-3 månader.
Fiskfond lagas av fiskskrov från nyrensad fisk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|