Direktlänk till inlägg 5 september 2020
Mängd: ca 3 dl
Ingredienser:
1 liter hallon (ca 500 g)
1 dl vatten
3 1/4 dl syltsocker (ca 300 g)
Gör så här:
Rensa hallonen och blanda dem med vattnet.
Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.
Mixa bären med mixerstav.
Passera i omgångar genom en sil.
Se till att silen inte är för finmaskig.
Häll tillbaka hallonpurén i kastrullen och tillsätt syltsockret.
Koka ca 3 minuter.
Häll upp i en varm, väl rengjord burk.
Sätt på locket och låt sylten kallna i rumstemperatur.
Förvara den sedan i kylen.
Hallonmarmeladen blir slät och fin när den mixas och sedan passeras.
Den blir en lyxvariant att njuta av till helgfrukosten.
Marmeladen håller ca 6 månader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|