Direktlänk till inlägg 5 september 2020
Ingredienser:
1 kg höns, kyckling eller kalvkött (gärna med ben)
1½-2 liter vatten
1-3 morötter
1 palsternacka
1 bit purjolök (ca 10 cm)
1 gul lök
1-2 kvistar persilja
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
Gör så här:
Lägg köttet i en gryta och häll på vatten.
Koka upp och skumma om det behövs.
Lägg i ansade och mindre bitar skurna rotsaker, lök, persilja och kryddor.
Sjud köttet under lock tills det är genomkokt och mört.
Ta upp köttet och sila buljongen.
Häll tillbaka buljongen i rengjord gryta och reducera buljongen (koka ihop) tills den fått en kraftig smak och önskad mängd.
Kyl snabbt om buljongen inte ska användas genast.
På kyld buljong går fettet lätt ta bort.
Förvara i kylskåp eller frys.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|