Direktlänk till inlägg 8 september 2020

Karl Alfreds kick

Av Maria - 8 september 2020 19:45

Antal: 2 bakformar

Jäsning: 45 minuter + 45 minuter

Ugn: 250 grader, 50-60 minuter + 200 grader, 15 minuter


Ingredienser:

250 g färska spenatblad eller fryst hackad spenat (2 paket à 250 g)
50 g jäst
½ liter ljummet vatten
2½ msk råsocker
1 msk havssalt
½ dl olivolja
3 dl grahamsmjöl
100 g solrosfrön
7-8 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Rensa och skölj den färska spenaten.

Hacka den rå i matberedare eller hacka den fint med kniv.

Används fryst spenat skall den tinas först.

Pressa dessutom ur så mycket vätska som möjligt innan spenaten blandas i degen.
Lös upp jästen i litet av det ljumna vattnet.

Häll på resten av vattnet.

Rör i socker, salt, olja, och grahamsmjöl.

Tillsätt sedan spenat, solrosfrön och vetemjöl.
Knåda degen så att den blir elastisk och smidig.

Låt jäsa i degbunken under bakduk i 45 minuter.


Arbeta degen.

Forma till två limpor.

Lägg ett bakplåtspapper i varje bakform.

Lägg därefter ner deglimporna i formarna.

Låt jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.


Skär några snitt i de jästa bröden med skarp kniv.

Grädda i 50-60 minuter i 250 grader.

Sänk värmen till 200 grader och låt stå i ytterligare 15 minuter.
Stjälp upp bröden på bakgaller och låt dem kallna under bakduk.


Det här brödet är grönt av färsk spenat.

Det känns hälsosamt och smakar gott.

Brödet serverades i början av 1990-talet på Design Center i Stockholm.

Där kunde man äta gott och nyttigt och inte särskilt dyrt.

Design Center är nu borta men brödreceptet lever kvar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 13 maj 10:15

Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards