Direktlänk till inlägg 10 september 2020
Mängd: ca 1,4 liter
Ingredienser:
9 dl vatten
2 liter hallon(ca 1 kg)
1½ tsk citronsyra
5 dl strösocker (ca 450 g)
Gör så här:
Koka vattnet och låt det kallna.
Rensa hallonen och lägg dem i en bunke.
Mixa bären med en mixerstav och blanda ner vattnet och citronsyra.
Sila bären genom en sil i omgångar, 2-4 gånger.
Tillsätt sockret till saften och rör tills det lösts upp.
Skumma av och häll upp saften i varma, väl rengjorda flaskor och låt svalna av i rumstemperatur.
Förvara saften i kylen, eller frys in den i små plastflaskor som kan tas fram senare.
Frys in saften i små plastflaskor och ta fram och njut under hela vintern.
Saften håller ca 1 månad i kylen och ca 1 år i frysen.
Styrkan på saften bestämmer du själv genom att späda den med önskad mängd vatten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|