Direktlänk till inlägg 10 september 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500-700 g vitkål
1½ msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk eller sojamjölk
Finhackad persilja
Salt
Peppar
Gör så här:
Ansa och strimla kålen.
Koka kålen nätt och jämnt mjuk.
Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken.
Låt stuvningen sjuda några minuter.
Rör ner avrunnen vitkål och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till ugnsbakade rödbetor eller rödbetsvegetter, marinerade haricots verts samt kokt potatis.
Tips!
Byt ut vitkålen mot skivade vaxbönor eller blomkål.
Ugnsbakade rödbetor:
Ställ borstade små rödbetor med skal på en saltbädd och baka 40-50 minuter i 200 grader.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|