Direktlänk till inlägg 10 september 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk olja
1 msk gul curry
1 förpackning kokosmjölk (ca 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
300 g fryst hackad spenat
5 dl kokta gula ärtor (ca 3 dl torkade)
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 paket äggnudlar
Gör så här:
Hacka vitlök och gul lök och fräs i oljan.
Låt curryn fräsa med.
Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.
Låt koka 5 minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten.
Låt småputtra.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Tillsätt ärtor, mango chutney och sambal oelek till såsen och låt ärtorna bli varma utan att de kokar sönder.
Servera med nudlarna.
Vegan?
Servera med risnudlar, ris eller matvete.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|