Direktlänk till inlägg 16 september 2020

Nougatgräddsås med myntapäron

Av Maria - Onsdag 16 sept 09:34

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

Nougatgräddsås:

125 g nougat

1½ dl vispgrädde


Myntainkokta päron:
6 päron

5 dl råsocker

1,2 liter vatten

1 kruka färsk mynta, hackad


Till garnering:

Några myntablad


Till servering:

Vaniljglass

Maränger

Vispad grädde

Hackade hasselnötter


Gör så här:

Nougatgräddsås:

Lägg nougaten i en kastrull, häll på grädden och låt sjuda på medelvärme.

Rör om under tiden.

Rör tills såsen tjocknat något.


Myntainkokta päron:

Skala päronen.

Koka upp råsocker, vatten och hackad mynta i en kastrull.

Lägg i päronen och sjud dem i ca 5-10 minuter, beroende på hur mjuka de är från början.

Vänd på päronen efter halva tiden.

Låt päronen svalna i lagen.


Servering:

Servera päronen med nougatgräddsåsen.

Garnera med myntablad.

Bjud efterrätten med vaniljglass, maränger, vispad grädde och hackade hasselnötter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 18 nov 17:57

Ingredienser: 1 dl ättiksprit2 dl socker2½ dl vatten½ dl Åhus AkvavitCitronskal10 korn svartpeppar½ st skivad rödlök2 st lagerblad1 kvist rosmarin1-2 burk 5-minuterssill (neutral smak)   Gör så här: Häll vatten, ättiksprit och socker i en kas...

Av Maria - Onsdag 18 nov 17:53

Ugn: 175 grader, 55-60 minuter   Ingredienser: ½ g saffran1 sockerbit200 g rumsvarmt smör2½ dl strösocker3 ägg3 1/4 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker1½ tsk bakpulverrivet skal av 1 apelsin2 msk kakao100 g grovhackad mörk choklad1 msk vatten   G...

Av Maria - Onsdag 18 nov 08:15

Antal: ca 40 stycken   Ingredienser: 2 dl vispgrädde2 msk anis (hel)1½ dl ljus sirap½ dl glykossirap2 dl rörsocker (strö)   Gör så här: Häll grädde och anis i en kastrull och sjud under lock på svag värme i 10 minuter.Sila bort anisfröna ...

Av Maria - Lördag 14 nov 12:15

Antal: 6 portioner Ugn: 175 grader, 40-45 minuter   Ingredienser: 6 st potatis stora, cirka 1kg2 st gul lök200 g ansjovis3 dl grädde1 msk kaviar Ejderns orökta1 msk ströbröd3 msk smörsalt och svartpeppar   Gör så här: Sätt ugnen på 175 ...

Av Maria - Fredag 13 nov 16:23

Ingredienser: 1 gram saffran Helst hela pistiller2 msk konjak   Gör så här: Häll ner saffranet (det malda pulvret eller de hela pistillerna) i en liten ren flaska.Häll på konjak.Förslut flaskan och låt den stå mörkt tills du ska använda den. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se