Direktlänk till inlägg 19 september 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600-800 g torskfilé
3 dl vitt vin eller fiskbuljong
2 citroner
200 g rucolablad
Ljummen spenatsallad:
500 g färsk spenat
2 dl grovhackade pekannötter
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl hackade torkade aprikoser
Salt
Malen vitpeppar
Saften av en halv citron
Till servering:
75 g riven eller hyvlad parmesanost
Dra några varv med svartpepparkvarnen
Gör så här:
Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat.
Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen i en skål.
Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften.
Skär den i skivor.
Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt.
Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på rucolabladen.
Häll på citronsaften och strö över parmesanost.
Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.
Servera med ljummen spenatsallad.
Ljummen spenatsallad:
Spenatsalladen gör du under tiden.
Börja med att ansa spenaten och skära bort grova bladnerver.
Hacka de torkade aprikoserna.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Hacka pekannötterna.
Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter.
Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt.
Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|