Direktlänk till inlägg 20 september 2020
Antal: 20 stycken
Jäsning: ca 30 minuter + 30 minuter
Ugn: 225 grader, 10 minuter
Ingredienser:
2 st morötter
50 g smält smör
5 dl morotsjuice
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk strösocker
13-14 dl vetemjöl (780-840 g)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i morotsjuicen, låt vätskan bli 37 grader.
Häll smör- och morotsjuiceblandningen över jästen.
Blanda i övriga ingredienser.
Kör i maskin 8-10 minuter (eller knåda för hand gärna dubbla tiden).
Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Knåda degen och dela i 20 delar.
Gör till runda frallor.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i 225 grader.
Låt svalna på galler under bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|