Direktlänk till inlägg 27 juli 2022
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
300 g oxfilé, smala biten
1.5 msk strösocker
1 tsk timjan
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk mortlad svartpeppar
1 tsk vodka, whiskey eller gin
0.5 msk salt
Picklad gulbeta:
1 stor gulbeta
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
1 dl vatten
0.5 tsk krossade gula senapsfrön
Parmesanskorpor:
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 finriven parmesan + 2 msk extra
100 g rumsvarmt smör
2 msk honung
1 ägg
1 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk salt
Chčvrekräm:
60 g kylskåpskall chčvre
2 msk crčme fraiche eller grekisk yoghurt
Gör så här:
Blanda socker, timjan, chiliflakes, salt och peppar.
Putsa oxfilén om det behövs och gnid in köttet med kryddblandningen.
Lägg filén i en påse och droppa på spriten.
Låt gravas i kylen i 2 dygn.
Vänd på filén efter halva tiden.
Lägg köttet i frysen 2 timmar så blir det lättare att skära tunna skivor.
Picklad gulbeta:
Skala och skiva betan tunt, gärna på mandolin.
Rör ihop ättika, socker, vatten och mortlade senapsfrön.
Lägg i skivorna.
Låt marinera minst 1 timme.
Parmesanskorpor:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till skorporna utom 2 msk parmesan, olivolja och flingsalt.
Dela degen i tre bitar och rulla ut tills de är ca 20 cm långa.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på olja och strö över flingsalt och parmesan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Skär skorporna i sneda skivor, ca 1 cm, direkt när du tagit dem ur ugnen.
Sänk ugnstemperaturen till 100°.
Lägg skivorna med snittytan upp på plåten.
Låt torka i ugnen ca 20 min.
Låt kallna.
Chčvrekräm:
Ta bort kanten av chčvren med en potatisskalare.
Riv osten fint och blanda med crčme fraiche eller yoghurt till en slät kräm.
Lägg i en spritspåse.
Skiva oxfilén supertunt.
Fördela ovanpå parmesanskorporna.
Spritsa en liten klick chevrčkräm och lägg på en skiva picklad gulbeta.
Garnera ev med färska örter.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|||
|