Direktlänk till inlägg 17 september 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienserr:
1 kg Högrev i tärningar
1 pkt bacon
200g champinjoner
2 skalade morötter
1 skalad palsternacka
1 liten sötpotatis
2 burkar krossade tomater
5 dl rött vin
½ dl kalvfond
3-4 dl vatten
5 msk tomatpuré
2 msk soja
smör
salt och peppar
Gör så här:
Bryn kött, bacontärningar och skivade champinjoner i omgångar och lägg allt i en stekgryta.
Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, fond, tomatpuré och soja. koka upp och låt småputtra under lock 1-2 timmar.
Skär rotfrukterna i grova bitar och lägg i grytan.
Låt allt puttra ca 1 timme tills rotfrukterna är mjuka och köttet är mört.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis eller ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|