Direktlänk till inlägg 6 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g mjölig potatis
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
1/2 blomkål
1/2 rödlök
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 port laxfiléer
2 tsk olja
Gör så här:
Tina laxen (om fryst används).
Blomkålsmos:
Skala och dela potatisen i mindre bitar och skär blomkålen i stora bitar.
Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
Blomkålssallad:
Skär blomkålen i tunna skivor.
Skala och skiva löken.
Hacka gräslök och kapris.
Blanda allt till salladen och krydda med salt och peppar.
Blomkålsmos:
Häll av potatis- och blomkålsvattnet.
Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp.
Späd med varm mjölk och smör under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med mos och sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|