Direktlänk till inlägg 1 april 2024
Måndag:
Grön omelett med parmesan:
Skiva 1 rödlök.
Fräs med 3 dl små broccolibuketter i lite olja.
Vispa samman 4 ägg, 2 msk vatten, salt, 2 krm chilipeppar.
Grädda till en krämig omelett. Strö över 2 msk riven parmesanost.
Servera med sallad.
Tisdag:
Korv i gryta:
Skiva och varva 400 g mager falukorv, 2 lökar och 2 tomater i en gryta.
Häll över 2½ dl matlagningsgrädde som blandats med 3 msk riven pepparrot, 2 msk dill och 2 msk senap.
Låt puttra ca 15 minuter.
Servera med potatis.
Onsdag:
Pasta i musselsås:
Fräs 1 hackad rödlök i smör, tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk tomatkross, 1 dl chilisås och 1 msk honung.
Blanda ner 1 burk rökta musslor i olja, salta och peppra.
Servera med pasta.
Torsdag:
Tomatsoppa med fetaost:
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta.
Bryn i olivolja.
Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin.
Låt puttra 5 minuter. Tillsätt 1 tsk oregano.
Mixa såsen slät.
Rör ihop 4 msk smulad fetaost med 4 msk matlagningsyoghurt.
Smaksätt med pressad vitlök och hackad färsk basilika.
Klicka ner i soppan vid servering.
Fredag:
Fredagsmacka med lufttorkad skinka:
Mosa 1 avokado grovt.
Smaksätt med några droppar citron, salt och svartpeppar.
Fördela på 4 skivor grovt bröd och lägg på 1 skiva skinka.
Servera med tomatsallad.
Lördag:
Fiskgryta med färskosttopping.
Söndag:
Förslag till en efterrätt:
Citronskum med mangoslice:
Vispa 3 äggulor och ½ dl strösocker pösigt.
Tillsätt 200 g philadelphiaost naturell, rivet skal och saft från en citron, och rör om.
Vispa 3 äggvitor och 1 dl socker till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner en del av äggviteskummet för att mjuka upp äggulesmeten.
Vänd ner resten av äggviteskummet så att du får ett jämt skum.
Lägg upp i höga dessertglas och låt stå i kylen 1 timme.
Garnera med tunt skivad mango (från burk) och mynta eller citronmeliss före serveringen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|