Alla inlägg under februari 2024
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 påse salladsärtor (à 150 g)
250 g körsbärstomater
2 port färsk pasta (gärna reginette)
1 dl crème fraiche soltorkad tomat och feta
1/2 dl mjölk
salt
peppar
2 förp varmrökt lax (à 125 g)
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Ansa lök och ärtor och skär dem i mindre bitar.
Dela tomaterna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Koka salladsärtor och lök tillsammans med pastan den sista minuten.
Häll av pastan.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraichen och mjölken.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt.
Krydda med salt och peppar.
Bryt laxen i bitar och servera med pastan och tomaterna.
Ugn: 225 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
500 g fryst eller färsk broccoli
2 ägg
3 dl riven ost (gärna mozzarella)
1 dl grädde
salt och peppar
Gör så här:
Koka broccolin så den är som du vill ha den, i lite lättsaltat vatten.
Låt den rinna av och lägg den i en ugnsfast form.
Blanda övriga ingredienser och häll över broccolin.
Gratinera i 225°C i 10-15 minuter.
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + 20-25 minuter
Ingredienser:
Botten:
150 g mjukt margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk Crème Fraiche
1 ägg
½ dl socker
2 msk vaniljsocker
400 g krossad ananas
Gör så här:
Botten:
Rör ihop allt och tryck ut i en pajform.
Grädda i 200°C, ca 10 minuter.
Fyllning:
Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.
Antal: ca 12 normalstora
Ugn: 225 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
Jäsning: 30 minuter + 15 minuter
Ugn: 200 grader, 25 minuter
Ingredienser:
Gör så här:
Smula jästen och rör ut den i vattnet.
Tillsätt salt, brödkryddor och psylliumfrön.
Låt svälla i 10 minuter och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Knåda ihop degen och forma den till två runda bullar.
Skär tre snitt i dem och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
Grädda i 200 grader i 25 minuter.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 7-10 minuter
Ingredienser:
1/3 sats enkel lax i ugn
1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater
2 msk tacokrydda
200 g nachochips
100 g riven ost
2 dl tacosås
2 dl gräddfil
1 kruka koriander
Gör så här:
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Sätt ugnen på 225°C.
Finfördela Enkel lax i ugn och blanda med Linser med citron och soltorkade tomater och tacokrydda.
Sprid ut nachochipsen på en plåt.
Fördela laxblandningen över och strö på riven ost.
Sätt in plåten i mitten av ugnen 7–10 min.
Servera med tacosås, gräddfil och koriander.
Ingredienser:
½ dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1 tsk citronsaft
en nypa salt
Gör så här:
Blanda allt.
Tips!
Blanda allt och lägg det på din fisk.
In i ugnen, 200-225°, tills det har fått fin färg (tiden beror också på om fisken redan är tillagad innan eller om den ska tillagas samtidigt).
Ugn: 180 grader, 2½-3 timmar
Ingredienser:
2 kg fläskkarré (benfri i bit)
700 g blandade paprikor
2 skivade röda lökar
2 msk paprikapulver
färsk mejram
salt, peppar
1 burk hela tomater
1 burk grillade paprikor
2 chilifrukter
olivolja
vatten
4 msk rödvinsvinäger
färsk mejram
crème fraiche
citron
Gör så här:
Bryn köttet med fettsidan nedåt i olivoljan.
Ta upp det och ös ner strimlade paprikor, chili, skivad lök, tomater och kryddor.
Låt det stekas en stund.
Lägg i köttet igen och lägg över paprikafräset.
Häll på vatten så det täcker köttet.
Häll även ner vinägern.
Låt det koka upp.
När det kokar sätts det in i ugnen i 180°C, 2,5-3 timmar för att koka färdigt (det går även att göra det klart på spisen, men låt det puttra på svag värme).
Det är klart när köttet ramlar isär.
Smaka av och servera med ris, grönsallad samt crème fraiche blandat med citronskal.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|