Senaste inläggen
Antal: 1 glas
Ingredienser:
1 granatäpple, kärnorna
1 klase röda vindruvor, kärnfria
2 stjälkar bladselleri
½ gurka
2 rödbetor
Gör så här:
Skölj ingredienserna.
Pilla ut alla kärnor ur granatäpplet.
Skär bort toppen och botten på rödbetorna.
Skär de större ingredienserna i mindre bitar och kör allt i juicepress.
Häll upp i glas och servera med några granatäpplekärnor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1½ kg gädda, fjällad urtagen
2½ l vatten
2 msk salt
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 purjolök, det gröna
Fläsk
Smörsås:
60 g smör
5 msk vetemjöl
7 dl fiskbuljong
1 dl vispgrädde
Färskriven pepparrot
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Servering:
Pepparrot
Dill
Citron
Gör så här:
Sjud gäddbitarna ca 6-8 minuter i saltat vatten.
Ställ åt sidan ca 4 minuter för att efterdra.
Ta upp fiskbitarna på ett fat och täck med folie för varmhållning.
Knaperstek fläsket i små tärningar.
Såsen Smält och bryn smöret.
Rör i mjölet.
I med varm fiskfond, vispgrädden, pepparroten, salt och vitpeppar.
Servera med mer pepparrot, dill och citron.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
½ citron
1 gul paprika
2 stjälkar bladselleri
½ gurka
2 rödbetor
Gör så här:
Skölj ingredienserna.
Skala citronen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.
Skär bort toppen och botten på rödbetorna och skär samtliga ingredienser i lagom bitar för juicepressen.
Kör juicepressen.
Häll upp i glas och servera.
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
1 ägg
Rivet skal av ½ citron
2 dl (120 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
Maräng:
2 äggvitor
4 msk socker
25 g skållad, strimlad mandel
75 g russin
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt gulorna, ägget, citronskalet, mjölet och bakpulvret.
Bred ut smeten i smord långpanna eller folieform, 20x30 cm.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter.
Bred marängen över smeten, strö på mandeln och russinen.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter.
Skär den i bitar och låt den kallna i formen.
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 dl olja
Salt
1 lime
1 kruka mynta
Gör så här:
Tänk på att oljan måste vara rumsvarm innan du börjar.
Lägg äggulan i en mixerskål.
Tillsätt senap och vitvinsvinäger.
Skala vitlöksklyftan och lägg i den.
Mixa och häll i oljan, ca 1 msk i taget eller droppa i under tiden du mixar.
Det ska bli en fast blank smet hela tiden.
Smaka!
Ta mer olja om du vill ha lenare smak och mindre om du vill ha starkare smak.
Vill du ha tunnare konsistens kan du tillsätta lite vatten.
Riv limeskalet grovt.
Pressa ur saften.
Tillsätt limeskalet och saften, samt myntabladen.
Mixa till en slät smet.
Smaka av med lite salt.
Dekorera med myntablad.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
2 skivor fläskkarré
200 g champinjoner, delade
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 liter vatten
1 kycklingbuljongtärning
½ dl fisksås
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
4 ägg
250 g äggnudlar
100 g salladslök
2 msk sesamfrön, rostade
Gör så här:
Vänd runt karré och champinjoner i sesamolja och soja.
Lägg köttet i en trång form och lägg svampen ovanpå.
Stek mitt i ugnen ca 30 min.
Blanda alla ingredienser till buljongen i en kastrull och värm.
Tillsätt skyn från det stekta köttet till buljongen.
Smaka av och späd med vatten om buljongen är för salt.
Lägg ner äggen i kokande vatten, låt koka i exakt 6 min och spola av med kallt vatten.
Dela dem på mitten med skalet på och gröp ur ägget med en sked.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skiva salladslökarna fint, även det gröna.
Skiva köttet tunt och dela eventuellt på svamparna.
Fördela nudlarna i fyra tallrikar, toppa med kött, svamp, ägg och salladslök.
Slå över den heta buljongen, strö över rostade sesamfrön och servera.
Ingredienser:
500 g mandelmassa
4 msk konjak
150 g nougat
150 g mörk choklad
100 g vit choklad
Florsocker
Gör så här:
Bryt ner mandelmassa och tillsätt konjak och arbeta in spriten.
Skär nougaten i kuber som är 1x1 cm.
Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
Rulla samtidigt en kula av mandelmassan stor som en femkrona, tryck ner tummen och bilda en grop. Placera nougaten i gropen och rulla in i kulan.
Använd florsocker som mjöl om mandelmassan kladdar.
Doppa kulan i chokladen med hjälp av två skedar, placera den chokladrullade kulan i en bakform.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
Använd en spritspåse till att göra mönster på kulorna.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
1 rödbeta
1 morot
100 g svarta vinbär, tinade eller färska
100 g blåbär, tinade eller färska
100 g björnbär, tinade eller färska
1 näve basilika
Gör så här:
Skölj, skär bort topp och botten på rödbetan och moroten, skär i mindre bitar och kör i juicepress.
Slå juicen i en mixer och mixa med övriga ingredienser till en slät smoothie.
Häll upp i glas och servera.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|