Direktlänk till inlägg 28 maj 2016
Antal: 10 stycken
Jäsning: ca 30 minuter + över natten
Ugn: 250 grader, ca 10-12 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten eller mjölk
1 dl kesella 1%
1 tsk salt
½ dl krossat linfrö
2 dl fiberhavregryn
5-6 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten.
Rör ner kesella, salt, linfrö och fiberhavregryn.
Arbeta ner vetemjölet men spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl.
Forma degen till en rulle ca 40 cm och skär i 10 bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Täck dem med bakduk.
Ställ plåten i kylskåp över natten.
Morgonen därpå:
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta ut bullarna från kylskåpet och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen värms.
Strö lite mjöl eller fiberhavregryn på bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Låt svalna på ett galler.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|