Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011
Ingredienser:
1 kg kräftskal
1 gul lök
1 morot
1 liten purjolök
1 msk tomatpuré
1½ tsk paprikapulver
1 liter fiskfond eller kycklingfond
1 liter vatten
1½ dl neutral olja
Gör så här:
Skala och grovhacka löken.
Skölj och skär moroten i bitar.
Skölj purjolöken och dela den i 4-5 bitar.
Ansa skalen.
Klipp av det översta på huvudet så att magsäcken försvinner.
Får den vara kvar blir fonden besk.
Krossa skalen i mortel eller liknande.
Värm upp oljan och fräs skalen ihop med grönsakerna.
Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret och slå därefter i buljongen och vattnet.
Låt koka upp och sjuda i ca 30 minuter.
Sila spadet och reducera det tills ca 1/4 återstår.
Ugn: 200 grader, 15 minuter Ingredienser: 100 g mandel 250 g mandelmassa 3 msk råsocker En nypa flingsalt 2 äggvitor Garnering:Eventuellt chiafrön, mandelspån eller kokosflingor Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mi...
Ingredienser: ca 400 g falukorv 2 gula lökar 2 äpplen 1 msk smör eller margarin 1 klyfta vitkål (ca 400 g) 2-3 dl buljong Ca 1 msk frukt- eller äppelcidervinäger Peppar Ev salt Gör så här: Skala lök och ev äpplen, hacka löke...
Antal: 4-6 portioner Ingredienser: ca. 800 g vitkålfett till stekning (smör eller olja)1,2 l vatten2 tärningar kött- eller grönsaksbuljongnågra kryddpepparkorn ochnågra vitpepparkorn1 lagerbladsojasås400 g (eller mera) sidfläsk Gör så h...
Ingredienser: 4 ägg 4 msk grädde eller vatten 1 msk smör eller margarin 2 dl sylt eller 1 pkt djupfrysta skivade jordgubbar Gör så här: Skilj äggulor och vitor. Blanda gulorna med grädde eller vatten. Vispa vitorna till skum och ...
Antal: 4 stycken Ingredienser: 4 skivor vitt bröd, gärna rostat 4 msk keso 4 skivor torskrom 4 tomatskivor 4 msk svart kaviar Citronklyftor Gör så här: Bred ett lager keso på vitt gärna rostat bröd. Täck med en rejäl skiva...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|