Direktlänk till inlägg 8 februari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g god fetasost
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 gurka
1-2 rödlökar
1 stor röd paprika
200 g blomkål i mindre buketter
1-2 dl svarta eller gröna oliver
Till servering:
Grönsallad
Olivolja
Timjan
Salt
Peppar
Dressing:
2 dl matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Strimla paprikan, dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmånar, skala och strimla löken.
Förväll blomkålen i kokande saltat vatten ett par minuter, spola sedan av den med kallt vatten.
Vänd ihop alla grönsaker och ringla en god olivolja över alltsammans.
Skär fetaosten i mindre tärningar, vispa upp ägget i en tallrik och vänd runt osten i äggsmeten.
Vänd dem i mandelmjöl och stek på medelgod värme i lika delar smör/olivolja.
Lägg upp de varma, frasiga ostbitarna på salladen och avsluta med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen, samt ett par nypor färsk timjan.
Servera såsen vid sidan om.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|