Direktlänk till inlägg 17 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g grön sparris, färsk
1 gul lök, finhackad
½ liter vatten
1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin, torrt
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris).
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sila soppan för att få den riktigt slät.
Servera med bröd.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|