Direktlänk till inlägg 17 maj 2014
Ingredienser:
1½ dl havregryn
1½ dl råggryn
2 dl hackade nötter, tex hasselnötter eller sötmandel
1 dl linfrön eller psylliumfrön
1 dl pumpakärnor
2-3 dl nypon (bitar av nyponskal)
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till en müsli.
Tips!
I en müsli kan man blanda i stort sett vad man vill.
Börja med en bas av gryn och fyll sedan på med nötter, frön och smaksättningar efter fantasi och vad du gillar.
Som diabetiker gör du klokt i att undvika puffar och hålla nere på den torkade frukten.
Pass gärna på att ha psylliumfrön i som stabiliserar blodsockret.
1-1½ dl müsli är en lagom mängd.
Servera müslin med 2-3 dl naturell fil eller yoghurt blandad med 1 dl kesella och gärna toppad med bär.
Kesellan bidrar med protein som mättar och stabiliserar blodsockret.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|