Direktlänk till inlägg 17 maj 2015
Antal: 4 portioner
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 250 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
Deg:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, max 37 grader
2 msk smör-&rapsolja
½ tsk salt
6-7 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
1 burk musslor, ca 360 g
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
300 g riven cheddar
Nymald svartpeppar från kvarn
Topping:
500 g räkor med skal, ca 200 g skalade
1 dl hackad dill
Rivet skal av ½ citron
100 g ärtskott
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil.
Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.
Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar.
Lägg över dom på bakplåtspapper på plåtar.
Strö över 2/3 av osten.
Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar.
Strö över resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Skala räkorna och blanda med dill och citron.
Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|