Direktlänk till inlägg 26 mars 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g kalkonbröst
1 gul lök
1 medelstor fänkål
1 medelstor zucchini
200 g skogschampinjoner
Smör eller kokosfett för stekning
1 tsk curry
5 dl vatten
2 tsk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
2 dl majonnäs
2 msk tomatkräm (kräm av soltorkade tomater finns på burk)
Några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Skär kalkonköttet i strimlor eller små bitar.
Skär löken, fänkål, zucchini och champinjoner i skivor.
Fräs kalkon, lök, fänkål, zucchini och champinjoner i smör eller kokosfett i en kastrull.
Tillsätt curry och rör runt.
Tillsätt vatten och låt koka upp.
Häll i vinäger och smaka av med salt och peppar.
Blanda majonnäs med tomatkräm och smaka av med salt ch peppar.
Servera soppan med tomatmajonnäs och lite färsk timjan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|