Direktlänk till inlägg 5 juni 2012
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
250 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg högrev
5 dl vatten
1 dl rött vin
5 msk oxfond med vin
1 mellanstor kålrot
3-4 morötter (gärna i olika färger)
3 dl vispgrädde
1 msk tamarisoja
1 dl färsk timjan
Salt
Peppar
Smör och raspolja att steka i
Gör så här:
Fräs bacon, finhackad lök samt vitlök med skivade champinjoner och paprika.
Lägg upp på fat.
Skär köttet i 3-4 centimeter stora bitar och bryn i smör och olja i samma panna.
Stek i omgångar så att köttet inte kokar.
Stek på hög värme.
Lägg över köttet i en gryta tillsammans med vatten, vin och fond.
Låt allt koka i cirka 30 minuter.
Skala morötter och kålrot och skär i stavar eller bitar.
Lägg sedan ner rotfrukterna och låt koka ytterligare 30 minuter.
Rör ner grädde och finhackad timjan och grönsaks- och baconfräset.
Låt allt koka ihop under 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
Tillsätt gärna en skvätt tamarisoja också.
Servera med valfritt tillbehör.
Garnera gärna med en kvist timjan.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|