Direktlänk till inlägg 26 juni 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portionsbitar torskrygg
Salt
Peppar
8 skivor serranoskinka
2 msk olivolja
2 morötter
1 knippe rädisor
1-2 dl majonnäs
Saften av 1/2-1 citron
Några dillkvistar
70 g salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg torskbitarna på en skärbräda och salta och peppra dem lite.
Vira in dem i serranoskinka och lägg dem sedan i en ugnsfast form.
Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
Skala och riv morötterna grovt och blanda med skivade rädisor och majonnäs.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Klipp en del av dillen och blanda ner.
Servera fisken med morotssalladen, gröna salladsbladen och lite extra dill och citron.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|