Direktlänk till inlägg 19 januari 2013
Antal: 20 bollar
Ingredienser:
4 dl pekannötter
2 dl kokosflingor
1 grovt riven morot, ca 100 g
½ tsk havssalt
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
14 medjooldadlar utan kärna
1 msk kokosolja
Strössel:
1 dl kokos
½ tsk kanel
1 nypa havssalt
1 tsk citronskal
Gör så här:
Mixa pekannötter och kokos i en matberedare.
Tillsätt morot, havssalt, kanel och ingefära och mixa väl.
Ha motorn igång och stoppa i en dadel i taget.
Tillsätt kokosolja sist.
Låt svalna något och rulla därefter smeten till bollar.
Mixa kokos med kanel, havssalt och citronskal till ett strössel och rulla bollarna i.
Förvaras svalt!
Tryfflarna kan förvaras upp till två veckor i kylen, med du kan även frysa in dem för att förlänga hållbarheten.
En tryffeltreat passar perfekt att stilla sug och hunger med på eftermiddagen eller kvällen.
Men håll dig till en!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|