Direktlänk till inlägg 27 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400-500 g pasta
400 g gröna ärtor
1-2 krukor mynta (ju mer desto bättre)
3 små vårlökar
1 citron, saft + zest
½ dl solrosfrön
½ dl olja
Örtsalt eller vanligt salt
Gör så här:
Koka upp två kastruller med vatten - en liten till ärtorna och en stor med en massa salt till pastan.
Låt ärtorna koka 1-2 minuter och häll sen av i ett durkslag.
De ska inte vara för varma för då kan myntan tappa smak.
Skölj av i kallat vatten om det behövs.
Släng i pastan här någonstans.
Hacka upp vårlök grovt och plocka bladen på myntan.
Mixa ärtor, mynta, vårlök, citronzest, citronsaft, solrosfrö och olja med en stavmixer.
Smaka av med örtsalt.
Häll av pastan när den fortfarande är "al dente".
Blanda med ärtpesto.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|