Direktlänk till inlägg 10 mars 2013
Antal: 24 stycken
Jäsning: ca 30 minuter
Ung: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
300 g nötfärs
2 msk smör
300 g vitkål, tunt strimlad
1 gul lök, strimlad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl rapsolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
1 ägg, till pensling
2 dl vatten, ljummet
1 dl strösocker
½ dl ättiksprit (12 %)
½ gurka
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt.
Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min.
Strö över lite mjöl och täck med bakduk.
Låt jäsa 30 min.
Picklad gurka:
Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig.
Skiva gurkan tunt och lägg i lagen.
Låt stå tills servering.
Stek köttfärsen i smör i het stekpanna.
Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min.
Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern.
Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.
Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|