Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Köttfärspirog

Av Maria - 10 mars 2013 22:15




Antal: 24 stycken

Jäsning: ca 30 minuter

Ung: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

300 g nötfärs
2 msk smör
300 g vitkål, tunt strimlad
1 gul lök, strimlad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

 

Deg:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl rapsolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
1 ägg, till pensling

 

Picklad gurka:

2 dl vatten, ljummet
1 dl strösocker
½ dl ättiksprit (12 %)
½ gurka

 

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt.

Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min.

Strö över lite mjöl och täck med bakduk.

Låt jäsa 30 min.

 

Picklad gurka:

Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig.

Skiva gurkan tunt och lägg i lagen.

Låt stå tills servering.

 

Stek köttfärsen i smör i het stekpanna.

Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min.

Krydda med salt och peppar.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern.

Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.

Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se