Direktlänk till inlägg 24 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 ägg
½ tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
200 g grön sparris
200 g färskrökt lax
100 g valfri sallad
Sås:
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk Muscovadosirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
2 msk riven Västerbottenost
2 dl rapsolja
Gör så här:
Fyll en stor gryta med vatten.
Lägg i salt och vinäger.
Värm vattnet så att det kokar lätt.
Knäck ett ägg på en assiett och tippa försiktigt ner ägget i det lätt kokande vattnet.
Koka i 4 minuter för en krämig gula, önskas fastare eller lösare gula, lägg till eller minska koktiden med 1 minut.
Lägg upp ägget på en bit hushållspapper så att vattnet torkas upp.
Upprepa tills alla äggen är pocherade.
Ge sparrisen ett hastigt uppkok.
Dra grytan från värmen och låt stå i 2-3 minuter.
Lägg allt utom oljan till såsen i en mixer och mixa tills allt är finfördelat.
Droppa i oljan i småskvättar och kör tills det är en homogen sås.
Lägg upp salladen på fyra tallrikar.
Fördela sparrisen och laxen på salladen.
Lägg ett ägg på varje tallrik och servera med såsen till samt en bit bröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|