Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Pocherat ägg med sparris och lax på salladsbädd

Av Maria - 24 mars 2013 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 ägg
½ tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
200 g grön sparris
200 g färskrökt lax
100 g valfri sallad


Sås:
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk Muscovadosirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
2 msk riven Västerbottenost
2 dl rapsolja


Gör så här:

Fyll en stor gryta med vatten.

Lägg i salt och vinäger.

Värm vattnet så att det kokar lätt.

Knäck ett ägg på en assiett och tippa försiktigt ner ägget i det lätt kokande vattnet.

Koka i 4 minuter för en krämig gula, önskas fastare eller lösare gula, lägg till eller minska koktiden med 1 minut.

Lägg upp ägget på en bit hushållspapper så att vattnet torkas upp.

Upprepa tills alla äggen är pocherade.

Ge sparrisen ett hastigt uppkok.

Dra grytan från värmen och låt stå i 2-3 minuter.

Lägg allt utom oljan till såsen i en mixer och mixa tills allt är finfördelat.

Droppa i oljan i småskvättar och kör tills det är en homogen sås.

Lägg upp salladen på fyra tallrikar.

Fördela sparrisen och laxen på salladen.

Lägg ett ägg på varje tallrik och servera med såsen till samt en bit bröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards