Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Polentachips med morotstzatziki

Av Maria - 24 mars 2013 14:30




2-4 portioner (som tillbehör) 
 
 
Polentachips 
 
5 dl grönsaksbuljong (vatten + 1 buljongtärning) 
2 dl polenta
80 g riven parmesan 
2 msk finhackad färsk eller fryst basilika 
En nypa salt 
Svartpeppar 
 
Olja att pensla med 
 
Börja med att koka upp vattnet med buljongtärningen. Vispa därefter ner polentan och sänk värmen på plattan. Låt det sjuda samman tills det tjocknat. Tar då bort kastrullen från plattan och rör ner basilika, parmesan samt salt och peppar. 
Förbered en form som är cirka 26x17 cm med bakplåtspapper. Häll ner den nykokta polentan och packa den hårt i formen. Låt den svalna helt innan du ställer in ugnsformen i kylskåpet för att stelna där. Låt den stå svalt mellan 1-2 timmar innan du skär i den. 
 
Sätt ugnen på 200 grader när det är dags att ugnsbaka dem. 
 
Förbered en plåt med bakplåtspapper. Skär polentan i stavar. Lägg dem på bakplåtspappret och pensla dem med olja. Ugnsbaka dem tills de är gyllene, i cirka 20 minuter. 
 
Morotstzatziki 
 
2 morötter, finrivna 
1 msk olja 
0,5 tsk paprikapulver 
1 msk flytande honung 
Salt & peppar 
 
Sesamfrön till dekoration 
 
Fräs de rivna morötterna i en stekpanna tillsammans med olja, paprikapulver, honung, salt och peppar. När moroten mjuknat något, ställ stekpannan åt sidan för att svalna. 
 
Vitlöksyoghurt 
 
3 dl naturell yoghurt eller créme fraiche 
En skvätt citronsaft (efter smak) 
2 pressade vitlöksklyftor 
Salt & peppar 
 
Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av och justera kryddor om du behöver. 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Bred ut vitlöksyoghurten på en tallrik. Toppa med morotsfräset och dekorera sedan med sesamfrön. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera morotstzatzikin tillsammans med polentachipsen.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards