Direktlänk till inlägg 28 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, innetemperatur 70 grader
Ingredienser:
600-700 g kycklingfilé
Marinad:
1 dl vitt vin
½ dl rapsolja
1 tsk Vaniljsocker
2 msk kycklingfond
rivet skal från en halv citron
2 krm vitpeppar
Sås:
1 tärnad gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap
Marinaden
1 dl apelsinjuice
2 tsk potatismjöl
Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 dm purjolök
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse.
Lägg i kycklingfiléerna och knyt igen påsen.
Skaka runt så att marinaden täcker kycklingköttet.
Låt vila i kylskåp i ett par timmar.
Lägg kycklingfiléerna i en smord eldfast form och stek dem i ugnen i 175 °C tills innertemperaturen är 70 grader.
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt löken och sirapen och fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt marinad och juice och koka upp.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av skyn.
Sila såsen.
Skölj paprika och purjolök.
Skär paprikan i stora bitar.
Skiva purjolöken.
Skala rödlöken och skär den i klyftor.
Smält matfettet i en stekpanna.
Tillsätt grönsakerna och sirapen och fräs tills de är varma men fortfarande har spänst kvar.
Lägg upp kycklingen, såsen och grönsakerna på varma tallrikar och servera med kokt ris, pasta eller potatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|