Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Majsgazpacho med pistage- & oreganodukkah

Av Maria - 28 mars 2013 12:30




4 portioner 
 
10 dl majs, ca 5 burkar à 150 g 
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad 
8 dl vatten 
Salt och peppar 
Chiliflakes, valfritt 
 
Olja att steka i 
 
Hetta upp en kastrull. Häll ner en skvätt olja och fräs den gula löken tills den mjuknat något. Rör då ner vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Häll nu ner majsen och låt det fräsa med löken i ca 10 minuter innan du häller på vatten. Låt det koka upp och krydda rikligt med salt och peppar. Låt det koka i 10 minuter och ställ kastrullen åt sidan från plattan. 
 
Mixa soppan slät och krydda med mer salt och peppar om det behövs. Om du vill ha en liten hetta i soppan krydda även med lite chiliflakes. Låt soppan svalna litegrann och ställ sedan in den i kylskåpet för att låta den svalna helt. 
 
Pistage- & oreganodukkah 
 
1 dl hackade pistagenötter 
0,5 dl sesamfrön 
2 tsk torkad oregano 
Flingsalt 
 
Torr rosta först pistagenötterna i en stekpanna tills de är gyllene. Häll över dem till en skål. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och häll ner sesamfrön och oregano samt en nypa flingsalt.
 
Rosta sesamfröna snabbt, de går fortare klart än pistagenötterna. Häll därefter ner sesamfröna till pistagenötterna och rör om så allt blandar sig väl. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Du behöver också: 
Yoghurt 
Foccacia eller annat valfritt bröd 
 
Häll upp den kalla soppan i skålar. Klicka ner en sked yoghurt i varje skål och dra ut den med en sked så att det blir fina spår i soppan. Strö över pistage- & oreganodukkah. Doppa ett gott bröd i soppan och NJUT!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards