Direktlänk till inlägg 6 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ purjolök
3 msk smör-&rapsolja oliv
130 g färsk spenat
400 g kokt matvete
250 g frysta gröna ärter
1 ägg
2 dl panko (japansk ströbröd)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostkräm:
1 dl gräddfil
150 g vitost, krämig hel bit
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
Saltgurka
Rostas lök
Tomat
Gör så här:
Skiva purjon tunt och fräs mjuk i 1 msk smör-&rapsolja med hälften av spenaten.
Skölj matvetet och mixa i en matberedare till en tjock smet tillsammans med purjofräs, ärter, ägg, hälften av ströbrödet, salt och peppar.
Forma åtta biffar och vänd i resten av ströbrödet.
Ställ kallt i ca 1 timme.
Mixa ihop gräddfil, ost och ca 30 g finskuren spenat i en matberedare.
Stek biffarna gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Servera burgarna i bröden med ostkrämen, resten av spenaten och tillbehören.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|