Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

Tomatchutney

Av Maria - 3 januari 2014 16:30

Ingredienser:

750-800 gram små tomater, babyplommontomater, cocktailtomater eller valfri sort mogna mindre tomater
2 msk olivolja
1 hackad rödlök
1 klyfta vitlök
2 msk hackad färsk ingefära, ca 20 gram
1 äpple, 150 gram
1/2 tsk chiliflakes
1 dl cidervinäger
2 dl strösocker
1/2 kanelstång
1 tsk salt
2 tsk Garam masala
2 tsk curry
1 tsk mald kardemumma
1 tsk gula senapsfrön


Gör så här:

Skölj och ta bort blomfäste på tomaterna. 3

Skär dem i tärningar.
Hacka lök och vitlök.

Skala och hacka färsk ingefära.

Skala och tärna äpplet.
Värm oljan i en kastrull samt fräs rödlöken någon minut utan att ta färg.
Tillsätt vitlök, ingefära, äpple och 1/2 tsk chiliflakes samt fräs några sekunder till.
Tillsätt cidervinäger, socker samt resten av kryddorna - kanelstång, salt, garam masala, curry, kardemumma och senapsfrön.
Tillsätt tomaterna.
Koka tomatchutneyn på låg värme i ca 1 timme utan lock.

Rör då och då.

Akta så den ej bränns.

Kokar den torrt så kan du tillsätta lite vatten.
Ta upp den hela kanelen och släng den.
Mixa chutneyn genom att köra med en stavmixer till en grov röra.

Du kan också mixa den i en matberedare förstås.

Eller bara mixa med en potatisstöt så mycket du kan till en mosig chutney.
Häll upp tomatchutneyn på burkar och sätt på lock.

Förvaras mörkt och svalt.

Öppnad burk förvaras i kyl.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards