Direktlänk till inlägg 3 januari 2014
Ingredienser:
750-800 gram små tomater, babyplommontomater, cocktailtomater eller valfri sort mogna mindre tomater
2 msk olivolja
1 hackad rödlök
1 klyfta vitlök
2 msk hackad färsk ingefära, ca 20 gram
1 äpple, 150 gram
1/2 tsk chiliflakes
1 dl cidervinäger
2 dl strösocker
1/2 kanelstång
1 tsk salt
2 tsk Garam masala
2 tsk curry
1 tsk mald kardemumma
1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
Skölj och ta bort blomfäste på tomaterna. 3
Skär dem i tärningar.
Hacka lök och vitlök.
Skala och hacka färsk ingefära.
Skala och tärna äpplet.
Värm oljan i en kastrull samt fräs rödlöken någon minut utan att ta färg.
Tillsätt vitlök, ingefära, äpple och 1/2 tsk chiliflakes samt fräs några sekunder till.
Tillsätt cidervinäger, socker samt resten av kryddorna - kanelstång, salt, garam masala, curry, kardemumma och senapsfrön.
Tillsätt tomaterna.
Koka tomatchutneyn på låg värme i ca 1 timme utan lock.
Rör då och då.
Akta så den ej bränns.
Kokar den torrt så kan du tillsätta lite vatten.
Ta upp den hela kanelen och släng den.
Mixa chutneyn genom att köra med en stavmixer till en grov röra.
Du kan också mixa den i en matberedare förstås.
Eller bara mixa med en potatisstöt så mycket du kan till en mosig chutney.
Häll upp tomatchutneyn på burkar och sätt på lock.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad burk förvaras i kyl.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|