Direktlänk till inlägg 12 januari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram hackad fryst grönkål eller 450 gram påse färsk hackad grönkål eller ca 700 gram färsk grönkål med stam
1 gul lök eller 100 gram hackad fryst lök
0,5 klyfta vitlök
2 tärningar grönsaksbuljong
1,5 liter vatten
1 burk kokosmjölk
4 msk kokosfett
1-6 Birds Eye Chilis - små jättestarka gröna thaichilis eller annan chili efter tycke
4 tsk avokadoolja (valfritt)
2 krm salt
0,5 kruka färsk koriander
Gör så här:
Rensa bort grova stammar på grönkålen om du köpt färsk hel grönkål.
Skölj den noga och hacka den.
Skala och hacka lök.
Skala och pressa vitlök.
Lägg i en stor soppkastrull.
Fräs löken i kokosfett någon halv minut.
Tillsätt grönkålen och fräs någon minut.
Tillsätt grönsaksbuljongtärningar och vatten samt koka upp.
Tips är att koka upp vattnet i en tekokare först.
Hacka chilis fint och tillsätt dem.
Tillsätt kokosmjölk.
Koka soppan i 10 minuter på låg värme.
Mixa soppan med en stavmixer.
Hacka färsk koriander.
Smaka av soppan med ev. mer buljongtärning, salt samt vänd i färsk koriander.
Tillsätt mer chili om du vill - ett alternativ är att servera soppan med en liten skål med några finhackade chilis blandade med lite matolja så kan de som vill ha starkare soppa kan droppa över lite het olja.
Servera grönkålsoppan några droppar avokadoolja samt ett gott bröd kanske med färskost till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|