Direktlänk till inlägg 14 januari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g fläskfilé
Salt
Peppar
Marinad:
1/4 dl koncentrerad vinbärssaft
1/4 dl matolja
½ msk soja
1 msk kalvfond (tex Touch of Taste)
1 msk vinäger
1 citronskiva
½ pressad vitlök
1 krm svartpeppar
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mango chutney
2-3 msk mjölk
Salt
Peppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén från fett och hinnor.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en dubbel plastpåse.
Lägg i fläskfilén och knyt till.
Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylen.
Ta fram fläskfilén.
Torka av den och bryn den gyllene runt om i lite matfett.
Salta och peppra.
Sänk värmen och låt fläskfilén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter.
Låt fläskfilén kallna.
Rör samman crème fraiche med mango chutney.
Späd med mjölk till lagom tjock sås.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp fläskfilén tunt.
Lägg den på ett uppläggningsfat.
Häll lite av såsen över.
Bjud resten separat till.
Skiva exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|