Direktlänk till inlägg 20 januari 2014
Mängd: 1 liter
Ingredienser:
700 gram rabarber hackad i bitar
2 äpplen
1 stor eller 2 små gula lökar
3 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
1,5 msk hackad färsk ingefära
3/4 dl honung
2 msk balsamvinäger, lagrad röd vinäger eller äppelvinäger
2 msk vit balsamvinäger
0,5 dl strösocker
1 krm cayennepeppar
1 bit kanelstång
0,5 krm svartpeppar
1 tsk garam masala
1 tsk curry
1 tsk salt
Gör så här:
Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i cm stora bitar.
Lägg i en stor kastrull.
Skala äpplena och kärna ur dem.
Skär dem i cm stora bitar och lägg med rabarbern.
Skala och hacka lök samt vitlöken fint.
Lägg med rabarbern.
Skölj, dela och strimla chilin och tillsätt den.
Skala och finhacka ingefäran samt lägg med rabarbern.
Tillsätt honung, vinäger, strösocker, cayenne, svartpeppar, curry och garam masala samt salt. Rör om.
Koka upp och rör då och då.
Låt koka på låg värme utan lock ca 50 minuter.
Rör då och då.
Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|