Direktlänk till inlägg 21 januari 2014

Körsbärschutney

Av Maria - 21 januari 2014 06:00

Mängd: 7 dl


Ingredienser:

1 liter rensade urkärnade körsbär, färska eller frysta
3 msk solrosolja
1 äpple, ca 120 gram
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1 kanelstång
1 tsk mald ingefära
1 tsk currypulver
1 tsk blandade senapsfrön
1 dl muscovadosocker
1 dl russin
1 tsk garam masala
2 tsk mald kardemumma
3 krm salt


Gör så här:

Rensa och kärna ur körsbären.

Du kan använda en urkärnare men det är lätt att bara snitta dem med en lite skalkniv och sedan pilla ut kärnan för hand.
Skala och hacka löken samt vitlöken.
Skala äpplet och skär bort kärnhuset.

Skär i bitar.
Stek löken på lite under medelvärme i några minuter utan att den tar färg.

Tillsätt vitlöken och stek någon minut till.
Tillsätt chiliflakes, kanelstång, ingefära, garam masala, kardemumma, russin, curry, senapsfrön, vinäger, socker och salt.
Tillsätt äpplet samt körsbären.

Rör om.
Låt puttra under lock på låg värme i 1 timme och 20 minuter.

Rör då och då.
Häll upp när den är varm på steriliserade burkar och sätt på lock direkt.

Låt svalna.

Förvaras mörkt och svalt.

Öppnad burk förvaras i kylen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards