Direktlänk till inlägg 9 februari 2014
Antal: ca 10 bitar
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
Pajskal:
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3/4 dl strösocker
75 g smör
1 ägg
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 burkar kesella (á 250 g)
½ dl vispgrädde
2 ägg
Finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Rostade mandelspån
Strimlat apelsinskal
Mandarinklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke (eller en matberedare).
Tillsätt smör och ägg, arbeta snabbt ihop till en deg.
Smöra och mjöla en springform.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rundel som är stor som formen + 10 cm runt om för kanten.
Klä formen med degen och tryck fast den.
Fyllning:
Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills allt är väl blandat.
Häll fyllningen i den degklädda formen och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna, pudra över florsocker och garnera med mandelspån, apelsinskal och mandarinklyftor.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|