Direktlänk till inlägg 10 februari 2014
Ugn: 200 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 purjolök
1 liten knippe dill
250 g rökt lax
1 burk sparris, á 190 g
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
Salt
Peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Pajdegen:
Smula ner smöret i mjölet till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Fyllningen:
Ansa och stirmla purjolöken och fräs den mjuk och glansig lite smör utan at den tar färg.
Låt den svalna.
Klipp dillen och tärna laxen.
Låt sparrisen rinna av och skär den i mindre bitar.
Fördela purjolöken i det förgräddade pajskalet.
Lägg lax, sparris och dill ovanpå.
Strö över osten.
Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt och peppar.
Häll äggstanningen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg och äggstanningen stannat.
Garnera ev med några sparrisstjälkar och en laxros.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|