Direktlänk till inlägg 10 februari 2014
Ugn: 200 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 purjolök
1 liten knippe dill
250 g rökt lax
1 burk sparris, á 190 g
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
Salt
Peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Pajdegen:
Smula ner smöret i mjölet till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Fyllningen:
Ansa och stirmla purjolöken och fräs den mjuk och glansig lite smör utan at den tar färg.
Låt den svalna.
Klipp dillen och tärna laxen.
Låt sparrisen rinna av och skär den i mindre bitar.
Fördela purjolöken i det förgräddade pajskalet.
Lägg lax, sparris och dill ovanpå.
Strö över osten.
Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt och peppar.
Häll äggstanningen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg och äggstanningen stannat.
Garnera ev med några sparrisstjälkar och en laxros.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|