Direktlänk till inlägg 12 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
5-6 skivor torrt, grovt, mörkt rågbröd
2-3 dl öl (gärna mörkt med lite sötma)
Ca 3 dl vatten
1 dl farinsocker eller råsocker
1 struken tsk salt
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 dl bär, tex vinbär, blåbär
Gör så här:
Rösta brödet på ugnsplåt mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna, bryt i bitar och kör i matberedare med stålkniv till grovt hack.
Blanda öl, vatten, socker och salt i en kastrull.
Tillsätt brödet.
Sjud under omrörning till en tjock gröt.
Späd eventuellt med lite vatten.
Servera gröten med vispad grädde och bär.
En dansk klassiker med 100 år på nacken - minst.
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|