Direktlänk till inlägg 16 februari 2014
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g fryst bladspenat
200 g riven västerbottenost
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 ägg
1½ dl matlagningsgrädde
1½ dl mjölk
Salt
Peppar
Gör så här:
Finfördela fettet i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
Tryck ut degen i pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga bottnen.
Sätt lite aluminiumfolie runt kanten och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
Tina, krama ur vätskan och grovhacka spenaten.
Ansa och skiva svampen.
Fräs svampen i lite matfett tillsammans med pressad vitlök tills svampen har fått lite färg.
Ta bort folien från pajskalet.
Fördela hälften av osten över pajskalet.
Lägg sedan spenat och svamp över.
Strö över resterande ost.
Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och peppar.
Häll det över osten.
Sänk värmen till 175 grader och grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Garnera ev pajen med nyskalade räkor, citron och persilja.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|