Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 250 grader, ca 10-15 minuter
Ingredienser:
400 g kolja- eller torskfilé
1 tsk salt
Gratängsås:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong + fiskspad
1 ägg
½ dl grädde
Finhackad dill
Pressad citronsaft
1 burk musslor á 250 g
½ dl riven ost
Garnering:
Citron
Dill
4 portioner potatismos
Gör så här:
Tina fiskblocket lite och skär det i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg dem på ett smort eldfast fat, salta.
Täck fisken med aluminiumfolie och koka mitt i ugnen, 200 grader ca 20 minuter.
Smält matfettet och tillsätt mjölet.
Späd med buljong och spad från fiskkoket.
Låt såsen koka under omrörning några minuter.
Vispa ägget med grädden och vispa ner det i såsen.
Nu får inte såsen koka mera.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Spritsa potatismoset runtom fisken.
Fördela musslorna ovanpå och strö över klippt dill.
Häll såsen över fisken.
Strö till sist över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|