Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 schalottenlökar
½ dl olivolja
3 dl risottoris, t.ex aborio
2 dl torrt vin
8-10 dl god höns- eller grönsaksbuljong
250 g färsk grön sparris
1½ dl riven parmesanost
Salt
Nymalen peppar
Några droppar tryffelolja
Ev tryffel att hyvla över
Gör så här:
Hacka löken fint och stek den glansig och mjuk i olivolja.
Tillsätt riset, rör om och låt det fräsa med några minuter.
Häll på vinet och låt det koka in.
Tillsätt varm buljong i omgångar, 1-2 dl i taget, efterhand som den kokar in.
Rör om ofta och låt puttra tills risotton är krämig och lätt al dente, det tar ca 20 minuter.
Lägg ner sparrisen i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten.
Låt koka upp och skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Skär den i ca 3 cm långa, sneda bitar.
Rör ner parmesanosten i risotton och låt den smälta ihop med riset.
Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja.
Blanda ner sparrisen och låt den bli varm.
Hyvla en gnutta tryffel över vid serveringen.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|