Direktlänk till inlägg 1 mars 2014

Sparris- & tryffelrisotto

Av Maria - 1 mars 2014 12:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 schalottenlökar

½ dl olivolja

3 dl risottoris, t.ex aborio

2 dl torrt vin

8-10 dl god höns- eller grönsaksbuljong

250 g färsk grön sparris

1½ dl riven parmesanost

Salt

Nymalen peppar

Några droppar tryffelolja

Ev tryffel att hyvla över


Gör så här:

Hacka löken fint och stek den glansig och mjuk i olivolja.

Tillsätt riset, rör om och låt det fräsa med några minuter.

Häll på vinet och låt det koka in.

Tillsätt varm buljong i omgångar, 1-2 dl i taget, efterhand som den kokar in.

Rör om ofta och låt puttra tills risotton är krämig och lätt al dente, det tar ca 20 minuter.

Lägg ner sparrisen i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten.

Låt koka upp och skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Skär den i ca 3 cm långa, sneda bitar.

Rör ner parmesanosten i risotton och låt den smälta ihop med riset.

Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja.

Blanda ner sparrisen och låt den bli varm.

Hyvla en gnutta tryffel över vid serveringen.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se