Direktlänk till inlägg 1 mars 2014

Sparris- & tryffelrisotto

Av Maria - 1 mars 2014 12:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 schalottenlökar

½ dl olivolja

3 dl risottoris, t.ex aborio

2 dl torrt vin

8-10 dl god höns- eller grönsaksbuljong

250 g färsk grön sparris

1½ dl riven parmesanost

Salt

Nymalen peppar

Några droppar tryffelolja

Ev tryffel att hyvla över


Gör så här:

Hacka löken fint och stek den glansig och mjuk i olivolja.

Tillsätt riset, rör om och låt det fräsa med några minuter.

Häll på vinet och låt det koka in.

Tillsätt varm buljong i omgångar, 1-2 dl i taget, efterhand som den kokar in.

Rör om ofta och låt puttra tills risotton är krämig och lätt al dente, det tar ca 20 minuter.

Lägg ner sparrisen i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten.

Låt koka upp och skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Skär den i ca 3 cm långa, sneda bitar.

Rör ner parmesanosten i risotton och låt den smälta ihop med riset.

Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja.

Blanda ner sparrisen och låt den bli varm.

Hyvla en gnutta tryffel över vid serveringen.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se