Direktlänk till inlägg 25 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 500 g magert benfritt fläskkött av bog eller skinka i tunna skivor
1 syrligt äpple
Salt
Peppar
1½ tsk curry
1½ dl vatten
1 dl crème fraiche
Mjöl + vatten till redning
Gör så här:
Lägg ut köttskivorna bredvid varandra.
Salta, peppra och strö curry över dem.
Skala och kärna ur äpplet.
Skär det i klyftor och fördela äppelklyftorna på köttet.
Rulla ihop och fäst varje rulle med tandpetare.
Bryn lite smör i en stekpanna.
Bryn rulladerna gyllenbruna runt om.
Späd med vatten och låt dem eftersteka under lock på svag värme ca 20 minuter.
Ta upp rulladerna och vispa ner crème fraiche.
Låt såsen koka upp.
Rör ut lite mjöl med vatten till redning och vispa ner det i såsen.
Låt såsen koka några minuter.
Smaka av.
Ta bort tandpetarna och låt rulladerna bli genomvarma i såsen.
Brynt potatis smakar bra till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|